“Знизився обсяг потужності та резервів”: “Укренерго” закликає економити світло

Під час нічної масованої атаки Повітряні Сили знищили всі 18 ракет та 9 БпЛА ворога. Таким чином росія не змогла завдати нових пошкоджень енергетичній інфраструктурі. Але у прифронтових регіонах внаслідок російських обстрілів вчора була пошкоджена одна з магістральних ліній електропередачі, що здійснює видачу потужності електростанції на сході країни.
Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на "Укренерго".
Ремонтні бригади "Укренерго" вже розпочали відновлювані роботи. Також у прифронтових областях під постійними обстрілами ворога знаходяться мережі обленерго.
"В енергосистемі значно знизився доступний обсяг потужності та резервів. Причина – зупинені на ремонт енергоблоки електростанцій, які зазнали масованих ракетних і дронових ударів росіян упродовж осені-весни. Також триває сезонна ремонтна кампанія на атомних електростанціях.
Зупинені енергоблоки не виробляють електроенергію, тому енергосистемі потрібно активувати всі доступні резерви для забезпечення споживачів електрикою", – пояснили в компанії.
Там зазначили, що наразі імпорт електроенергії в Україну не відбувається. Експорт триває в Польщу та Молдову лише в ті години доби, коли в енергосистемі є надлишок потужності і українські споживачі забезпечені енергоживленням.
"Існуючі технології не дозволяють зберігати великі обсяги електроенергії довгий час. Допомогти енергосистемі стабільно працювати може кожен з вас, зменшивши своє споживання у вечірні години – з 19.00 до 22.00.
Вимкнувши декілька електроприладів або використовуючи їх вдень або вночі, ви допомагаєте зменшити навантаження на енергосистему та полегшити її балансування", – звернулися в "Укренерго".
Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment